Spårvagnstrafiken i Göteborg går som vanligt igen

Uppdaterad
Publicerad

Vatten i marken efter allt regn de senaste dagarna satte stopp för delar av spårvagnstrafiken i Göteborg.
– Det har blivit sättningar som har påverkat spåret på något sätt, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik.

Spårvagnstrafiken stoppades under söndagskvällen mellan Wieselgrensplatsen och Centralstationen i Göteborg. Det här berör linjerna 5, 6, 10 och 13. Enligt Västtrafik har det upptäckts att det var mycket vatten i marken vid hållplatsen Vågmästareplatsen.

Går i skytteltrafik

– Göteborgs spårvägar har personal på plats för att undersöka vad det är. De har tyvärr ingen prognos för hur länge stoppet kommer att vara, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör på Västtrafik.

Eftersom det är stora störningar i tågtrafiken i Västra Götaland så används många ersättningsbussar för att ersätta de sträckorna.

– Därför är det svårt att få fram bussar, men vi har två bussar som går i skytteltrafik just nu.

Felet är åtgärdat

Vid 19-tiden meddelar Västtrafik att felet är åtgärdat.

– Det gick att lösa snabbare än vi trodde, så spårvagnstrafiken rullar på som vanligt igen, säger Henrik Kjellberg på Västtrafik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stormen Dennis

Mer i ämnet