Foto: SVT Grafik

Rekordstöd för SD i Färgelanda

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna går framåt i alla västsvenska kommuner. Störst framgång hade partiet i Färgelanda.

Störst framgång hade partiet i Färgelanda. Där ökade man med 15, 6 procent vilket är mest i hela landet. Totalt röstade 24,1 procent av Färgelandaborna på SD i riksdagsvalet.

– Invandringen är ju vår huvudfråga men jag tror att folk har insett att vi har en bredare politik än så. Det tror jag är en förklaring till vår framgång, säger Patrik Rydström, ordförande för Sverigedemokraterna i Färgelanda.

SD i Västsverige

Enligt Patrik Rydström är SD öppna för att samarbeta med de flesta partier.

– Men i första hand samarbetar vi helst med de borgliga partierna.

Starka i Dalsland

Även i Lilla Edet, Dals-Ed och Mellerud fick Sverigedemokraterna kraftigt stöd. I Lilla Edet röstade 22,8 procent på partiet, i Dals-Ed fick man 20,5 procent av röstarna och i Mellerud fick 21,2 procent av rösterna i riksdagsvalet.

I kommunalvalet blev Sverigedemokraterna starkast i Falköping med 21,2 procent av rösterna. Minst stöd har partiet i Åmål med 4,3 procent av rösterna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SD i Västsverige

Mer i ämnet