En brand bröt ut i en lägenhet på ett serviceboende i Älvängen i natt. Foto: Christer Grändevik

Man räddades ur brinnande lägenhet i Ale

Uppdaterad
Publicerad

En man har räddats av rökdykare under en brand på ett serviceboende i Älvängen sent på måndagskvällen.

– Vi fick ut den här boenden med hjälp av rökdykare, säger Joakim Hallin, larm och ledningsoperatör på Storgöteborgs räddningstjänst.

Larmet kom till räddningstjänsten klockan 23.05 på måndagskvällen. Det brann då i en lägenhet på ett boende i Älvängen. Enligt räddningstjänsten var det personalen som larmade. En man fanns då kvar i lägenheten.

Rökdykare gick in medan det fortfarande brann i lägenheten – och lyckades rädda honom.

– En person är uttagen ur lägenheten, vi är på plats fortfarande men branden är släckt, säger Joakim Hallin, larm och ledningsoperatör på Storgöteborgs räddningstjänst, vid midnatt.

Fördes till sjukhus

Mannen ska inte ha blivit allvarligt skadad.

– Han avfördes till sjukhus. Vi skriver en anmälan om brand utan misstanke om brott, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl i polisregion väst.

Enligt Räddningstjänstens bedömning ska branden ha startat i mannens tv-apparat. De fyra lägenheter som ligger närmast bostaden som brunnit uppges ha fått vissa rökskador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.