Rökgranat kastades in genom lägenhetsfönster i Vänersborg

Uppdaterad
Publicerad

Ett fönster krossades och plötsligt fylldes lägenheten av rök. Strax före midnatt ska någon ha kastat in en rökgranat genom ett fönster i centrala Vänersborg. Flera personer sågs lämna platsen.

Larmet kom till polisen vid 23.50 på torsdagskvällen.

– Vittnen ska ha hört fönsterkras och sedan en knall. Lägenheten ska ha blivit rökfylld och på plats kan vi konstatera att det handlar om en rökgranat, säger polisens presstalesperson Tommy Nyman till SVT Nyheter Väst.

Vittnen ska enligt polisen ha sett flera personer lämna platsen.

– Jag vågar inte säga om det är några som befunnit sig i lägenheten eller om det är gärningsmännen, säger Tommy Nyman.

Grovt olaga hot

Ingen person ska ha kommit till skada men en anmälan med flera olika rubriceringar är upprättad, bland annat en om grovt olaga hot.

– En rökgranat har som effekt att det blir mycket rök. Sprängverkan är dock ytterst liten, säger Per Sillén, stationsbefäl på polisen i Trollhättan till TTELA som var först med att rapportera om händelsen.

Enligt polisen finns ingen misstänkt i nuläget. Lägenheten är avspärrad i väntan på en teknisk undersökning som kommer att genomföras under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.