Kommunalrådet Ulf Olsson och riksdagsledamoten Petter Löberg Foto: Kollage SVT,TT, Sveriges Riksdag

S-krisen i Borås – fortsatt förtroende för Olsson och Löberg

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagens distriktsstyrelsemöte beslutade Ulricehamn Arbetarekommun att avvakta med sitt avgångskrav mot Borås framträdande socialdemokrater Ulf Olsson och Petter Löberg.
– Vi har inte ändrat oss i sak men vill se vart det hamnar, säger Leif Dahl, ordförande för Ulricehamn arbetarekommun.

Under torsdagskvällen höll distriktsstyrelsen för Socialdemokraterna i Älvsborg södra ett extrainsatt möte med anledning av förtroendekrisen inom partiet i Borås. Bakgrunden är en rad artiklar i Borås tidning där medlemmar vittnar om en kultur som präglas av toppstyrning, skendemokrati och tystnadskultur där partidistriktets ordförande tillika Borås kommunstyrelses ordförande Ulf Olsson och riksdagsledamoten Petter Löberg pekas ut som ansvariga.

Inför mötet hade Ulricehamn Arbetarekommun krävt att Olsson lämnar sin post som distriktsordförande samt att Löberg avgår som riksdagsledamot.

Efter mötet sattes avgångskraven på paus.

”Inte ändrat oss i sak”

– Vi har inte ändrat oss i sak men vi vill se vart det hamnar. Vi fick information om hur de själva ser på saken och hade ett resonemang om detta. Processer är igång för att komma tillrätta med oegentligheter, säger Leif Dahl, ordförande för Ulricehamns arbetarekommun.

Det blev ett långdraget möte. Representanter från åtta kommuner satt från klockan 19 till efter 23 på torsdagskvällen.

– Vi talade mycket om hur vi tar hand om varandra. Borås tidnings rapportering tyder på en nivå som inte är ok i vårt parti. Man tar inte utan vidare på sig sosse-rosen, man måste kunna leva upp till det, säger Leif Dahl.

Ulf Olsson vill inte låta sig intervjuas. SVT Nyheter Väst söker Petter Löberg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

S-krisen i Borås

Mer i ämnet