Så blir påskvädret i väst

Publicerad

Enligt SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret bjuder påsken på riktigt fint vårväder. I klippet ovan får du hela prognosen inför påskveckan.

– Om ni har tur med de ostliga vindarna, så kanske det kan bli uppåt 20 grader till helgen, mer troligt mellan 10 och 15 grader, säger SVT:s meteorolog Jannicke Geitskaret.

Påskvädret ser ut att innehålla stora mängder sol, med ett och annat passerande moln. Under den senaste tiden har den nattliga temperaturen sjunkit under noll, men under påsk ser den ut att hålla sig på plussidan. Inget ovanligt – utan snarare ett klassiskt aprilväder, menar Jannicke Geitskaret.

– April är en månad då det svänger extremt mycket. Övergången från vinter till vår gör att vi kan ha frost ena dagen, och 20 grader den andra.

Meteorolog Jannicke Geitskaret Foto: SVT

Hur ska man klä sig i påsk?

– Ta fram vårjackan! Vid kusten kan man behöva en extra tröja, men det är absolut läge för att ta fram utemöblerna och sätta sig i solen.

Om det vaknas trädgårdsstädning och påskbrasa rekommenderar Jannicke Geitskaret att eldningen sker med försiktighet.

– Man ska vara medveten om att det fortfarande finns en risk för gräsbränder runt om i länet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.