Så länge kommer de nya byggprojekten påverka Göteborgstrafiken

Publicerad

På onsdagen presenterade Trafikverket de nya byggprojekt som kommer att påverka Göteborgstrafiken under året. Huvudbudskapet till resenärerna lyder: ”vänj er vid en ny trafiksituation”.

En del av Delsjövägen stängs av i februari, Rosenlundsbron stängs av i för biltrafik i mars, samtidigt som Vasabron är helt stängd till till juli, flera filer kommer även att stängas av på Älvsborgsbron under sommaren i flera år framöver.

– Man får räkna med att det kommer att ta längre tid att ta sig fram i Göteborg om man använder bil, säger Bertil Hallman, Trafikanalytiker på Trafikverket.

Spårarbetet kommer även att göras i bland annat Haga och Angereds centrum.

”Runt 2027 är många projekt klara”

Bertil Hallman menar att det finns ett behov i regionen eftersom att det går bra för näringslivet och att personer med kompetens måste kunna ta sig till sina arbetsplatser. Han tillägger också att de personer som vistas i trafiken i Göteborg helt enkelt får vänja sig vid den nya trafiksituationen.

– Vi är inne i ett nytt normalläge där man kommer att behöva att planera sin resa, säger han.

Är det rimligt att göra så här mycket samtidigt?

Ja, just på grund av att regionen växer.

När kommer trafiken att bli bra igen?

– Runt år 2027 skulle jag tro, säger han.

SVT rapporterade · Vad tycker du om trafikläget i Göteborg?

21.10
Ombyggnationer och flera byggprojekt påverkar trafiken. Hur upplever du trafikläget? Chatta med oss!
21.13
Jag kör lastbil med bensin till mackarna nästan varje dag genom göteborg och på ett sätt e de la gött för att det står typ still och jag får betalt, men det är också förbannat tråkigt! Tur att det finns go radio att lyssna på! /Göran
21.14
Fyfan
21.15
Kommer bli bra sen när allt är klart.
21.16
Vad kommer att hända runt Haga framöver och hur påverkas buss- och spårvagnstrafiken där?
Hej Erik,
Vasabron kommer att fortsätta att vara stängd fram tills sommaren så bussarna kommer att fortsätta att välja alternativa vägar. Även Rosenlundsbron kommer att stängas ner för bilister. Läs mer här: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/sa-lange-kommer-de-nya-byggprojekten-paverka-goteborgstrafiken
/Andreas, reporter
21.19
Detta är bara början, kul att folk har börjat vakna...
O kul att vår lokala press har börjat vakna, det är väl på tiden!!!
Jag undviker centrala Göteborg, är egen företagare o började välja bort jobb i centrala stan för fem sex år sen, det har ju knappast blivit bättre.
Det finns jobb för mig utanför centrum, dom som bor där?

Lycka till...
21.19
Kaos
21.19
Bedrövligt
21.19
Det känns ju verkligen som att någon har tappat bollen när all broreparation görs samtidigt.
21.20
Experterna och andra som vill ha detta spektakel pratar gärna hur det blir Senare, men bryr sig inte nämnvärt hur det blir på vägen dit.. Hur det drabbar vanligt folk i deras vardag. Rätt trött på det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer