Hör Bertil Hallman, Trafikanalytiker på Trafikverket. Foto: SVT

Så länge kommer de nya byggprojekten påverka Göteborgstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen presenterade Trafikverket de nya byggprojekt som kommer att påverka Göteborgstrafiken under året. Huvudbudskapet till resenärerna lyder: ”vänj er vid en ny trafiksituation”.

En del av Delsjövägen stängs av i februari, Rosenlundsbron stängs av i för biltrafik i mars, samtidigt som Vasabron är helt stängd till till juli, flera filer kommer även att stängas av på Älvsborgsbron under sommaren i flera år framöver.

– Man får räkna med att det kommer att ta längre tid att ta sig fram i Göteborg om man använder bil, säger Bertil Hallman, Trafikanalytiker på Trafikverket.

Spårarbetet kommer även att göras i bland annat Haga och Angereds centrum.

”Runt 2027 är många projekt klara”

Bertil Hallman menar att det finns ett behov i regionen eftersom att det går bra för näringslivet och att personer med kompetens måste kunna ta sig till sina arbetsplatser. Han tillägger också att de personer som vistas i trafiken i Göteborg helt enkelt får vänja sig vid den nya trafiksituationen.

– Vi är inne i ett nytt normalläge där man kommer att behöva att planera sin resa, säger han.

Är det rimligt att göra så här mycket samtidigt?

Ja, just på grund av att regionen växer.

När kommer trafiken att bli bra igen?

– Runt år 2027 skulle jag tro, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.