Starta klippet för att se Jeremy Mcclure på park- och naturförvaltningen i Göteborg visa hur du ska göra för att kontrollera om växten verkligen är parkslide Foto: SVT

Så ser du om du fått in parkslide i trädgården

Uppdaterad
Publicerad

Här kommer de viktigaste knepen för att kontrollera om du fått in parkslide i din trädgård. Jeremy Mcclure på park -och naturförvaltningen i Göteborg har arbetat med att bekämpa växten i många år, och vet exakt vad man ska hålla utkik efter.

Starta klippet för att ta del av de kännetecken du behöver för att kunna identifiera växten.

Det finns inget ultimat sätt att bekämpa den invasiva växten parkslide. Men om du fått in växten med ny jord i trädgården kan du snabbt plocka de små skotten innan de rotar sig allt för djupt.

Parkslidetips? Hör av dig till SVT Nyheters reporter!

Har du fått in parkslide genom jord du köpt? Har du andra erfarenheter av denna hett omdiskuterade, invasiva växt? Skriv ett mejl med din berättelse till SVT Nyheter Västs reporter sofia.netskar@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mardrömsväxten parkslide

Mer i ämnet