Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Camilla Johansson (C) och Christer Hasslebäck (UP) har olika åsikter om hur skolsituationen ska lösas. Foto: Lisa Johansson/SVT

Så splittrade är Uddevallapolitikerna om skolplanerna i Ljungskile

Uppdaterad
Publicerad

Styret i Uddevalla vill bygga en av Sveriges största skolor i Ljungskile. Men det stundande valet kan stoppa processen.

– Ja, jag är orolig, säger Camilla Johansson (C).

Den majoritet som i dag styr Uddevalla, S, M, L och C, är rörande överens. Det ska byggas en ny skola på Hälle Lider i Ljungskile. Men utanför den gränsöverskridande alliansen är motståndet stort. 

Uddevallapartiet, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet vill alla att bygget ska stoppas. Beslutet att bygga skolan togs av kommunfullmäktige i juni, men har inte vunnit laga kraft eftersom det överklagats till förvaltningsrätten av en grupp ljungskilebor.

Valet 2022 Väst

Det gör att beslutet kan rivas upp och det hela har kommit att bli en valfråga.  

Ny ”badhusfråga”?

Från flera håll uttrycks oro för att den nya skolan skulle kunna hamna i samma långbänk som stadens nya badhus, där en ny majoriteten vid upprepade tillfällen rev upp föregående styres beslut om var badhuset skulle ligga. 

I klippet hör du Camilla Johansson (C) och Christer Hasslebäck (UP) som har olika åsikter om skolan ska byggas. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Väst

Mer i ämnet