Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Studenter och lärare förväntar sig att ChatGPT kommer användas för fusk. Men vissa ser också hjälpmöjligheter. Hör mer om deras tankar om chatboten i klippet. Foto: SVT

Så tycker studenter och lärare om chatboten ChatGPT

Uppdaterad
Publicerad

Utvecklad AI-teknik skapar nya problem på universiteten. Studenter själva tror att chatboten ChatGPT kommer öka fusk i studiesammanhang.

– Folk älskar ju att fuska, så ja, man förväntar sig att chatten kommer användas för det tyvärr, säger Victor Picaut, student på humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet.

När SVT Nyheter Väst besöker humanistiska fakulteten för Göteborgs Universitet märks det att det snackas om den nya chatboten ChatGPT bland studenter, och det är många som känner till den.

Studenter tror att chatboten ChatGPT kommer missbrukas och användas för fusk inför examinationer, men också att den kan vara till hjälp vid studier.

Hör mer om vad studenter och lärare tycker om chatboten i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.