Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Nästa år är utmaningen för oss 1,7 miljarder som vi inte har budget för.” – I klippet berättar sjukhusdirektören om Sahlgrenskas sparåtgärd. Foto: SVT

Sahlgrenskas sjukhusdirektör försvarar anställningsprövningarna

Uppdaterad
Publicerad

På Sahlgrenska universitetssjukhuset måste man spara pengar. Sedan april har särskilda anställningsprövningar genomförts för att minska personalkostnaderna.

– Vi behöver få en bättre kontroll över hur många vi är på sjukhuset och vi behöver bli färre, säger sjukhusdirektören.

Med ett budgetunderskott på 1,7 miljarder inför 2024 står man enligt sjukhusdirektören Boubou Hallberg inför stora utmaningar. Han menar att de särskilda anställningsprövningarna har haft effekt.

– Vi har minskat kostnaderna för personal med 25 miljoner, vi går fortfarande 50 miljoner över budget på en månad, säger han.

”Mer personalkostnader”

Det finns enligt Boubou Hallberg flera anledningar till det stora budgetunderskottet.

– Det handlar dels om behovet av sjukvård, dels om förändrade arbetssätt efter pandemin, men det är många saker som påverkar. Vi har dragit på oss mer personalkostnader, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.