Vice chefsåklagare Caroline Fransson Foto: Åklagarkammaren/SVT

Stökigt på rättegång gällande treårings död

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången mot de två män som misstänks för vållande till en treårings död i Västsverige är avslutad. Det var en känslosam rättegång där bland annat en säkerhetsvakt fick ta plats bland åhörarna på grund av oro i salen.

En treårig flicka i Västsverige dog efter att hon fått i sig narkotikapreparatet karfentanil. I måndags inleddes rättegången i Uddevalla tingsrätt mot hennes pappa och en annan boende på samma adress, bland annat misstänkta för grovt vållande till annans död.

Det har varit upprört i tingsrätten och åhörare har fått tillsägelse flera gånger för att de stört. Den sista rättegångsdagen så kallades säkerhetsvakter in för att sitta bland åhörarna.

– Ordförande har fått säga till åhörarna flera gånger under rättegången. Även om vi har haft en glasvägg emellan oss och åhörarna så ser man att det varit prat. I dag så kände en av de målsägande obehag och därför satte vi in en säkerhetsvakt bland åhörarna, berättar vice chefsåklagare Caroline Fransson.

Förnekar brott

Pappan är fortsatt fri i väntan på domen, den andra mannen som står åtalad kommer att vara fortsatt frihetsberövad.

– Det beror på att han utöver vållande till annans död även står åtalad för grovt narkotikabrott, säger Caroline Fransson.

Mannen förnekar grovt narkotikabrott men erkänner normalgraden. Båda målsägande förnekar vållande till annans död.

Domen mot de båda männen kommer på onsdag nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.