Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se videon där 14-åriga Sam Erhamre guidar dig till hur ungdomsfullmäktige funkar och berättar om förslaget som blev verklighet. Foto: SVT

Sam, 14, från Biskopsgården förklarar: Så funkar ungdomsfullmäktige

Uppdaterad
Publicerad

Under januari börjar Göteborgs nyvalda ungdomsfullmäktige sitt arbete. Se videon där 14-åriga Sam Erhamre guidar dig till hur det funkar och berättar om förslaget som blev verklighet.

Starta klippet för att se 14-åriga Sam Erhamre förklara hur ungdomsfullmäktige funkar

Göteborgs ungdomsfullmäktige väljs på hösten varje år och består av 101 ledamöter i åldrarna 12 till 17 år. Sam Erhamre är en av dessa.

Under året kommer fem stormöten hållas i kommunfullmäktigesalen i börshuset i Göteborg. Där röstar ungdomsfullmäktige fram politiska förslag som de sedan föreslår för Göteborgs vuxna politiker.

– I en demokrati behöver allas röster bli hörda, och inte bara de vuxna. Så att de vuxna vet vad vi tycker och inte behöver gissa, säger Sam Erhamre.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.