Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när ungdomarna framför sina krav, och vad de fick för svar av ordförande i Göteborgs kommunstyrelse, Jonas Attenius (S) Foto: SVT

Se när ungdomarna ställer kommuntoppen Jonas Attenius (S) mot väggen

Uppdaterad
Publicerad

Gratis busskort och hyrcyklar för ungdomar? Tidigare skolundervisning om hbtq? Se när ungdomarna framför sina krav, och vad de fick för svar av Jonas Attenius (S), ordförande i Göteborgs kommunstyrelse.

Starta klippet för att se ledamöterna i ungdomsfullmäktige fråga ut Jonas Attenius

Platsen är ett litet rum i en källare i ett av kommunens hus vid Gustav Adolfs torg. Kommunstyrelsens ordförande Jonas Attenius (S) är där, ditbjuden av SVT Nyheter Väst för att möta några av ledamöterna i Göteborgs ungdomsfullmäktige.

”Behöver bli bättre”

I vanliga fall brukar ledamöterna träffas i rummet för att diskutera nya politiska förslag. Men denna kväll ställer de kommunens mäktigaste politiker mot väggen: Kommer kommunledningen att införa de politiska förslag som ungdomsfullmäktige har röstat fram?

– Jag hoppas att han håller det han säger och inte bara sitter och pratar, sade Malte Barron Schöning, 14 år, efter mötet.

– Vi behöver löpande bli bättre på att fånga upp tankar och idéer som man har från deras sida, sade Jonas Attenius (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.