Sju ungdomar åtalas för misshandeln på Norrby. Foto: SVT

Sju ungdomar åtalas för misshandeln på Norrby

Uppdaterad
Publicerad

Det började med äggkastning. Och slutade med två frakturer i käken. Nu åtalas sju ungdomar för den grova misshandeln i Borås i höstas. Ungdomarna är mellan 15 och 21 år gamla.

– Det är allvarligt att ett sådant här våld sker av unga personer, säger assistentåklagare Anna Arvidsson.

Det var i oktober på stadsdelen Norrby som en man kom körande när ett ungdomsgäng började kasta ägg på hans bil. Efter att mannen stannat bilen för att säga till äggkastarna blev han svårt misshandlad.

Mannen blev sparkad i ryggen och magen och slagen i ansiktet. Sviterna blev bland annat smärta och två frakturer i underkäken. Sex ungdomar åtalas nu för grov misshandel. Enligt åklagaren bör brottet bedömas som grovt eftersom offret fick svår kroppsskada och eftersom gärningsmännen visade särskild hänsynslöshet och råhet.

Den sjunde killen åtalas för medhjälp till grov misshandel. En av de sju killarna åtalas även för skadegörelse för att ha tagit sönder en backspegel på offrets personbil.

Misshandeln filmades

Som bevisning i målet har åklagaren bland annat mobilfilmer som ska visa misshandeln. Åklagarens uppfattning är att det är en av de åtalade som filmat händelsen.

– Jag ser det som en viktig del av bevisningen, säger assistentåklagare Anna Arvidsson.

Enligt åklagaren ska filmen även ha delats på Snapchat.

– Det är tråkigt när sådana här händelser delas i sociala medier, säger hon.

Förnekar brott

Den äldsta av ungdomarna sitter häktad i målet. Samtliga misstänkta har i förhör förnekat brott, enligt åtalet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.