Var tycker du att skolavslutningarna ska vara? Foto: TT

Ska kyrkan erbjuda skolavslutningar i icke-religiös anda?

Publicerad

Prästen Judith Fagrell : ”Skolan kan inte bestämma vad vi säger i kyrkan”

SVT rapporterade · Ska kyrkan erbjuda skolavslutningar i icke-religiös anda?

19.37
Hej! 
 
Sävare församling utanför Lidköping har beslutat att säga nej till de skolor som vill hålla skolavslutning i församlingens kyrkor. Prästen Judith Fagrell motiverar beslutet bed att de inte kan låta skolorna bestämma hela innehållet. Vad tycker du? 
20.24
Man kan förstå hur kyrkan tänker. Samtidigt borde de kunna hyra ut den utan att ställa krav tycker jag.
20.28
Nej
20.36
Heder åt Judith Fagrell! Kyrkans uppdrag är att förmedla Gud och det får man inte utplåna för att vara samhället till lags.
20.36
Kyrkan gör helt rätt.
20.36
Ponera motsatsen. Att kyrkan vill komma till skolan och ställa villkor på mottagande och innehåll. Tyvärr måste man nog sära på skola och religion. Kyrkan kan ju ordna en avslutningsgudstjänst med sommarpsalmer och förkunnelse efter skoltid för alla som vill komma.
20.36
Helt rätt. En kyrka är inte en skolaula där skolan kan bestämma innehållet.
20.36
Heder åt pröstenJ
udith Fagrell!! En kristen kyrka är en kristen kyrka.
Vi som är medlemmar i Svenska Kyrkan ä r ese med prästen att Kyrkorummet inte är en profan lokal. Förresten, vad skulle skada med lite kristen medmänsklighet, det finns alldeles för mycket av våldsbejakande extremism i samhället idag!
20.36
Kyrkan hyr ut lokalerna till andra icke-religiösa aktörer eftersom det ofta är en av de större samlingslokalerna som finns. Borde inte vara något konstigt för kyrkan att hyra ut den under skolavslutningar förutsatt att den inte är bokad sen tidigare.
20.36
Nej

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kyrkan som lokal

Mer i ämnet