Den mördade mannen hittades i ett dike i närheten av Lärjeån. Foto: SVT

Ska vittna i mordfall – sköts med flera skott

Uppdaterad
Publicerad

Mannen är kallad som vittne i en kommande mordrättegång. På tisdagskvällen, samma dag som åtalet kom, skottskadades han av flera skott.

Det var vid 21-tiden under tisdagskvällen som en man i 20-årsåldern sköts med flera skott i båda benen och en arm. Det skedde i Hjällbo i Göteborg.

Tidigare under tisdagen åtalades en man i 25-årsåldern som misstänks för ett uppmärksammat mord förra hösten, där gärningsmännen först misshandlade en man till döds och i samband med det också tände eld på hans kropp.

– Det går inte att bortse från det faktum att det sker samma dag som förundersökningen för ett mord blev offentlig och att den nu skjutne personen är hörd i den utredningen, säger Erik Nord, polischef i Storgöteborg till SVT Nyheter Väst.

– Men om den kopplingen är motivet till skjutningen i går måste ju utredas innan vi kan uttala oss om det här.

Tände eld på hans kropp

Den skjutne mannen vårdas på sjukhus, hans skador är inte livshotande. Enligt GP har polisen försökt förhöra honom, men hanhar hittills inte velat medverka.

– Jag kan bekräfta att målsäganden i den senaste skottlossningen är hörd i den nyligen presenterade mordutredningen och finns med bland de vittnen som åklagaren kallat till rättegången. Vi undersöker givetvis eventuella kopplingar mellan det ena och det andra, säger kriminalinspektör Urban Svahn på den regionala utredningsenheten till GP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.