Se skadegörelsen i filmklippet ovan. Foto: Lars-Ove Blomryd.

Skadegörelse vid PRO:s lokaler i Trollhättan

Uppdaterad
Publicerad

Någon eller några har skadat 28 fönster i den fastighet där PRO har sina lokaler i Kronogården.
Samma lokal drabbades av aggressioner från ett ungdomsgäng i somras, men det tror inte ordförande för PRO har med saken att göra denna gång.
– Här vet jag inte vad som har hänt, säger Lars-Ove Blomryd, ordförande PRO Trollhättan södra.

Lars-Ove Blomryd, ordförande i PRO, tror att skadegörelsen har ägt rum mellan jul och nyårshelgen.

– När jag var där den 27 december så var åtta rutor krossade, nu är det 28 rutor.

Enligt honom är rutorna krossade både mot de delar av byggnaden där PRO har sin verksamhet och mot de delar av byggnaden som används av skolan Kronan.

Upprepad skadegörelse

Lars-Ove Blomryd, ordförande PRO Trollhättan södra.

Under sommaren och hösten 2019 utsattes lokalerna för upprepad skadegörelse och medlemmarna utsattes vid ett tillfälle för stenkastning, något som fick stor medial uppmärksamhet.

– Det har varit väldigt lugnt sedan detta cirkulerade i media senast, inte ens varit skräpigt. Så det här kom ju som en chock.  

– Sedan i höstas har vi fått jättefin kontakt med ett gäng ungdomar i området genom kommunen, så det är bra så sett. Men här vet jag inte vad som har hänt, om detta hör ihop med de kravaller som varit eller om det är andra aggressioner. Det kanske är någon som har roligt. När vi var små pallade vi äpplen, men inte förstörde vi saker.

Sedan en vecka har det förekommit vandalism i området, och vid PRO:s lokaler har det skett med någon form av skjutvapen.

Kan inte säkra spår

– Ja, det är något form av luftvapen. Antingen så är det spricka i fönstret, eller så har bara ena glasskivan gått sönder, säger Ola Kleinert, jourhavande förundersökningsledare i ärendet.

Polisen har varit på platsen för att säkra spår, men utredningsläget ser allt annat är ljust ut.

– Vi har inget i nuläget att gå på, och teknikerna bedömer att vi inte kan säkra några spår, säger Ola Kleinert.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer