Totalt rör det sig om fyra fordon som polisen vill ha tips om. Foto: Polisen

Skaraborg utsatt för ett flertal verktygsstölder

Publicerad

Flera gårdar och maskinhallar i Skaraborg drabbades av verktygsstölder förra veckan. Totalt rör det sig om ett 10-tal inbrott där bland annat maskiner, handverktyg och motorsågar stulits. I samband med inbrotten har fyra vita skåpbilar synts till och nu efterfrågar polisen tips från allmänheten.

Verktygsstölderna har drabbat både östra och västra Skaraborg. Främst är det Vara, Grästorp och Falköping som utsatts.  Verktyg av olika slag har försvunnit från ett 10-tal gårdar och maskinhallar. Hur mycket verktygen är värda kan polisen i nuläget inte svara på.

I torsdags efterlyste polisen i västra Skaraborg tips från allmänheten via Facebook.

LÄS MER: Satsningar på polisen är temat när Löfven besöker Västsverige

– Vi är ute efter att få tips kring vad som kan ligga bakom det här. Om allmänheten börjar engagera sig kan vi kanske lösa sådana här problem tillsammans, säger Tomas Värnerfors, stationsbefäl i Lidköping.

Fyra vita skåpbilar

På Facebook har polisen publicerat bilder på fyra olika vita skåpbilar. Polisen har inte anträffat något stöldgods i någon av bilarna men de har varit synliga i samband med flera av brotten. I nuläget är personerna i fordonen varken misstänka eller efterlysta och därför visas inte bilarnas registeringsskyltar.

Ett av de fordon som polisen vill ha tips om. Foto: Polisen

– Vi vill ha in tipsen till oss och inte i kommentarsfälten. Där kan alla läsa tipsen, även gärningsmännen, säger Håkan Fast vid Lidköpingspolisen.

Hittills har polisen inte fått in några tips som lett till några framsteg i utredningen.

LÄS MER: Löfven: Vi ska knäcka de internationella ligorna

Totalt har ett 10-tal gårdar och maskinhallar drabbats. Foto: Polisen

LÄS MER: Polisen beskriver Sverige som ett ”smörgåsbord” för kriminella

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.