Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Flera kriminaltekniker är på plats i Munkedal efter att skelettdelar hittats i området. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Skelettdelar hittade i Munkedal – polisens kriminaltekniker på plats

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har spärrat av ett stort område i Munkedal vid Saltkällan och under tisdagseftermiddagen var många kriminaltekniker på plats.

– Vi har hittat kvarlevor, och det är mycket som tyder på att det är från en människa, säger Sten-Rune Timmersjö vid polisen i Fyrbodal.

Det var för några dagar sedan som en privatperson hittade kläder i området och slog då larm till polisen.

– I morse åkte därför polisens hundförare till platsen och de hittade kvarlevor från vad vi misstänker är en människa, säger Sten-Rune Timmersjö vid polisen i Fyrbodal.

Efter de gjort fynden så spärrades ett mycket stort område av vid Saltkällan i Munkedal. Enligt polisen så handlar det om ett område på cirka 500 meter gånger 200 meter.

Skickas på analys

– Det är enorma avspärrningar, en hel dalgång. Och det är väldigt många av polisens tekniker på plats, säger Robert Betzehag som är frilansfotograf i området.

Polisens kriminaltekniker undersöker platsen och eventuella skelettdelar kommer att skickas på analys. Avspärrningarna blir kvar och eftersöket kommer enligt polisen att fortsätta under onsdagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer