default_caption

”Skelettkvinnan” frias av hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

Den så kallade skelettkvinnan frias nu av hovrätten. Julkortet hon skickat till en åklagare är inte hot mot tjänsteman.

Hovrätten friar den så kallade skelettkvinnan för de vykort hon skickat till en åklagare efter ett uppmärksammat rättsfall. Det skriver gt.se.

Det var julen 2013 som kvinnan skickade julkort på sig själv iklädd tomtedräkt tillsammans med en antal kranier till den åklagare som året innan åtalat henne i den stora skeletthärvan.

Skelettfynd i lägenhet

I den så kallade skeletthärvan misstänktes kvinnan för brott mot griftefriden sedan man hittat antal kranier och andra skelettdelar hemma hos kvinnan.

Läs mer: ”Skelettkvinnan” får sina skelett tillbaka

Ett konstprojekt

Kvinnan dömdes av tingsrätten men friades senare av hovrätten och året efter skickade hon julkort till den aktuella åklagaren samt en rad andra personer. Kvinnan själv har tidigare sagt att julkorten var ett konstprojekt.

Kvinnan friades i tingsrätten och även hovrätten går på tingsrätten linje om menar att vykorten varken kan anses utgöra hot mot tjänsteman eller ofredande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skelettfynd i lägenhet

Mer i ämnet