Foto: TT

Skjuten man påträffad i Kållered

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades under natten mellan söndag och måndag till Kållered, där en privatperson påträffat en skottskadad person. Händelsen inträffade bara timmar efter en misstänkt dödsskjutning i Guldheden.

Larmet kom in till polisen vid 00.10. En privatperson ska då ha ringt in, efter att denne påträffat en man liggandes på marken. Mannen uppgavs ha skador på överkroppen som såg ut som skottskador.

– Inringaren är bara en förbipasserande som kommer inifrån och är på väg till sin bil, ser den skadade mannen och uppfattar honom som skottskadad i överkroppen, men han har inte hört eller sett någon skottlossning, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen i Region Väst, till Expressen.

Skottlossningar i Göteborg

Polisen söker vittnen

Mannen fördes till sjukhus, och vid 09.30-tiden på morgonen uppger Sahlgrenskas presstjänst att hans tillstånd är allvarligt, men stabilt.

Polisen spärrade av brottsplatsen för teknisk undersökning och har även sökt efter vittnen. Personen som larmade polis ska inte ha sett eller hört någon skottlossning, men polisen kunde på måndagsmorgonen bekräfta att det rörde sig om skottskador.

Ingen gripen för brottet

Vid 05.30-tiden på måndagsmorgonen hade polisen fortfarande ingen gripen eller misstänkt för brottet. Polisen har inlett en förundersökning med rubriceringen försök till mord, alternativt dråp.

Tidigare på söndagskvällen sköts en man till döds i Guldheden, och en blå bil sågs lämna platsen med två personer i. Polisen utesluter inte att händelserna kan ha ett samband.

– Vi kan inte utesluta det. Men vi har inga särskilda uppgifter som pekar på att det skulle vara så heller, säger vakthavande befäl, Göran Carlbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet