Skogsbrand utanför Fristad – tiotal brandbilar på plats

Uppdaterad
Publicerad

En fullt utvecklad skogsbrand härjade utanför Fristad i Borås kommun. Räddningstjänsten begärde förstärkning av helikoptrar från MSB för att släcka branden.

Det brann utanför orten Fristad i Borås kommun. Räddningstjänsten var på plats med ett tiotal brandbilar och begärde förstärkning från Myndigheten för samhällskydd och beredskap, MSB, i form av flygande resurser för att hjälpa till att släcka branden.

– Vi slår på stort från början för att förhoppningsvis rå på den här branden, sa Caroline Olausson på Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Terrängen som brann uppgavs vara svårtillgänglig och kuperad, vilket försvårade släckningsarbetet. Men det fanns ingen spridningsrisk till bebyggt område.

Helikoptrar har vattenbombat

Strax efter klockan 16 meddelade räddningstjänsten att branden var under kontroll.

– Branden är släckt och just nu är vi i ett bevakningsskede. Tre enheter från räddningstjänsten kommer att vara kvar på plats fram till i natt, säger Bo Sandström, vakthavande befäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.