Detta är en genrebild som inte har någon anknytning till det aktuella brottet. Foto: TT

Skola bevakas efter hot mot lärare

Uppdaterad
Publicerad

Efter att främlingsfientliga hot riktats mot en lärare på Skee skola utanför Strömstad har kommunen fattat beslut om ökad bevakning av skolan. Väktarbolag kommer att patrullera vid öppning och stängning, dörrarna låses och bemanningen ökas.

Enligt kommunens förvaltningschef Nicklas Faritzon var det för omkring en månad sedan som det första av fyra hotfulla meddelanden hittades på skolan. Hoten är i samtliga fall riktat mot en enskild lärare och har ett främlingsfientligt innehåll, något som P4 Väst var först att berätta om.

– Någon har skrivit hotet på en dator och sedan gjort utskrifter, lapparna har placerats ut inne i skolans lokaler, berättar Nicklas Faritzon.

– Ett av hoten hittades i skolans brevlåda, ett annat satt uppe på en anslagstavla inne i skolan. Och nu det senaste hittades på skolans övervåning.

Höjd polisnärvaro i Skee
Kommunen ser allvarligt på det inträffade och en polisanmälan har gjorts. För att säkerställa vilka personer som kommer och går i Skee skola och förskola har en rad åtgärder vidtagits. Securitas kommer att patrullera vid öppning och stängning, dörrarna kommer att vara låsta och bemanningen ökas i samband med öppning och stängning. Polisen har också meddelat att man höjer sin närvaro i Skee.

Hotad får stöd
Eftersom hoten som förkommit är personliga har kommunen gjort bedömningen att det i nuläget inte finns en hotbild mot eleverna, utan att undervisningen kan fortgå som vanligt.

Den person som drabbats av hoten är inte i tjänst och får stöd av företagshälsovård för att hantera det som inträffat.

Vårdnadshavare, personal och elever underrättade och kommunen avser komma med ytterligare information i takt med att polisens utredning går framåt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer