Skottlossning i Askim inatt – polisen misstänker mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man skottskadades lindrigt på söndagskvällen efter en skottlossning – troligtvis i Askim. Ingen person kunde under natten gripas för dådet, men polisen undersöker brottsplatsen.

Vid halv elvatiden på söndagskvällen fick polisen larm om skottlossning vid Askimbadet. På platsen hittades tomhylsor men varken offer eller gärningsmän. Först några timmar senare dök två män upp på akutmottagningen – en av dem med förmodade skottskador.

Enligt polisen ska skadorna ha varit så lindriga att den skadade kunde lämna sjukhuset under natten. Ärendet utreds nu som försök till mord.

Skottlossningar i Göteborg

– Vi har hört de här personerna som inkom till sjukhuset, men de har inte velat berätta särskilt mycket om händelsen, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen.

Under natten och morgonen undersökte polisen den misstänkta brottsplatsen, och vittnen förhördes om händelsen. Ingen person hade på måndagsmorgonen gripits för dådet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet