• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Centrala delarna av Vellinge i Vellinge kommun, Skåne län. Det brinner i en större industrifastighet i centrala Vellinge. Rökutvecklingen är kraftig och rör sig i riktning mot Asklunda och Eskilstorp. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Ingen är ännu gripen efter skottlossningen vid Friskväderstorget i Biskopsgården i Göteborg. Foto: SVT

Skottlossning i Biskopsgården

Uppdaterad
Publicerad

Skottlossning utbröt vid Friskväderstorget i Biskopsgården i Göteborg strax före midnatt natten till måndag. Kringboende larmade polisen. Såvitt känt skadades ingen.

Klockan 23.59 larmade ett flertal personer polisen sedan de hört vad de uppfattat som skottlossning vid Friskväderstorget i Biskopsgården.

– Vi kom till platsen och konstaterade att det varit någon form av skottlossning, och vi har gjort en del fynd i ärendet, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl på ledningscentralen hos polisen i region Väst.

Tomhylsor

SVT erfar att fynden i första hand utgörs av tomhylsor och skottskador på en fastighet, men dessa uppgifter är ännu inte bekräftade. Enligt Göteborgs-Posten hittades även ett vapen med tillhörande magasin på platsen.

Vittnen ska också ha sett personer röra sig i området, bland dessa en maskerad man.

– Ja, vi har flera av varandra oberoende iakttagelser av personer som uppvisat ett avvikande beteende. Bland annat ska man ha sett en mörkklädd och maskerad person på platsen, säger Christer Fuxborg, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Flera olika bilar ska också ha nämnts av vittnen.

– Vi har dessutom övervakningskameror i området, och materialet därifrån ska gås igenom för att se om vi hittar något där som vi kan bearbeta, fortsätter han.

Ingen skadad

Ingen har skadats, såvitt man vet.

– Nej, vi har ingen person som har gett sig tillkänna och sagt sig ha varit utsatt för beskjutning och vi har inte fått in några skottskadade till våra sjukhus, säger Christer Fuxborg.

Han vill inte säga om man funnit tomhylsor, eller vad som annars kan tyda på skottlossning. Såvitt man vet har ingen person skadats.

Christer Fuxborg, presstalesperson polisregion Väst.

”På tårna”

Christer Fuxborg säger att det känns som om man i flera områden är ”på tårna” på sista tiden. Det har varit flera skottlossningar.

– Det känns som om det är något som pyr just nu. Så sent som förra veckan hade vi en skottlossning i Hisings Backa, och vi tittar förstås om det kan finnas ett samband mellan dessa olika händelser, säger han.

Sammantaget finns alltså en hel del för polisen att arbeta med just nu.

– Ja, vi får pussla ihop det här och se vart det leder, säger Christer Fuxborg.

Ärendet rubriceras som grovt vapenbrott.

Vägspärrar

Under tisdagen rapporterade P4 Göteborg att en av grupperingarna upprättat vägspärrar i Hammarkullen under förra veckan, där de kontrollerat vilka som satt i bilar som körde in och ut ur området.

– Det är helt oacceptabelt, det är polisen som står för ordningshållningen i samhället och inte nätverk, sa polischef Erik Nord till radiokanalen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den upptrappade gängkonflikten i Göteborg

Mer i ämnet