Slog ihjäl man utanför Färgelanda – får skärpt straff

Uppdaterad
Publicerad

En man dömdes i våras till två år och fyra månaders fängelse för att ha slagit ihjäl en annan man under en fest utanför Färgelanda. Nu skärper hovrätten straffet till sju års fängelse, rapporterar lokala medier.

Händelsen inträffade i september förra året, då offret och den nu dömde mannen – som är i 40-årsåldern – började bråka med varandra. Efter handgemäng mellan de båda männen inne i bostaden misshandlades offret grovt på husets altan innan han släpades till en intilliggande gräsmatta. Mannen avled av sina skador.

Gärningsmannen dömdes i tingsrätten för bland annat grov misshandel och vållande till annans död, men friades för mord. Hovrätten dömer nu mannen för synnerligen grov misshandel samt grovt vållande till annans död – vilket tredubblar hans fängelsestraff.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.