Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hur stora mängder snö kommer det hos dig? Se prognosen med SVT:s meteorolog Marcus Sjöstedt. Foto: Adam Ihse/TT/SVT

SMHI har utfärdat orange varning för snöfall: ”Kan komma ganska stora snömängder”

Uppdaterad
Publicerad

Efter vårväder i påsk kommer nu bakslag. SMHI varnar för snöfall och vind i delar av Götaland och Svealand.

– Man behöver ta det väldigt försiktigt om man ska ge sig ut i trafiken, säger SVT:s meteorolog Marcus Sjöstedt.

Natten till tisdagen har nederbörd dragit in, söderifrån, över Västsverige. Enligt SMHI väntas regnet gå över till snöfall som kan ge 15-25 centimeter snö på vissa platser, bland annat i de inre delarna av norra Götaland. SMHI har utfärdat en orange varning från och med tisdagsmorgonen. Enligt SVT:s reporter i Skara har snön under tisdagsmorgonen ”börjat vräka ned”.

14 000 utan el

Under tisdag morgon började effekterna märkas av. Närmare 14 000 hushåll i Götaland och östra Svealand var strömlösa fram till 06-tiden, rapporterar TT.

Flera varningar

Även för södra Östergötland samt norra delar av Jönköping och Kalmar län har SMHI utfärdat en orange varning, detta för vind i kombination med snöfall. Enligt SMHI finns det risk för trafikproblem med snömodd, halka och dålig sikt.

Därutöver har gula varningar utfärdats för andra delar av Svealand och Götaland, även där med anledning av snöfall och friska vindar. Snöovädret beräknas under onsdagen dra österut – då gäller gula varningar för Öland och Gotland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.