Foto: TT

Nu börjar Västlänkenbygget vid Nordstan

Uppdaterad
Publicerad

Byggandet av Västlänken vid Nordstan drar snart igång och kommer leda till stor påverkan på bil- och kollektivtrafiken.
– Viktigt att man som resenärerna har gott om tid på sig, skriver Västtrafiks ansvarige för trafikfrågor i ett pressmeddelande.

Den 29:e april börjar arbetet med byggandet av Västlänken i området kring Nordstan i Göteborg. Detta kommer få stor påverkan på både bil- och kollektivtrafiken.

Platsen är redan nu tungt trafikerad av flera busslinjer och bilpendlare på väg till och från Hisingen.

– Det är också viktigt att fler reser kollektivt, går eller cyklar så vi får färre bilar inne i centrum och mindre belastning på trafiken, skriver Mikael Olsson, ansvarig för trafikfrågor på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Från den 29:e april stängs ett körfält i riktning mot Åkareplatsen av och från den 2e maj kommer det även ske förändringar av trafiken i motsatt riktning, på Nils Ericsonsgatan mot Hisingen. Den 6e maj inleds dessutom rivningen av de tre yttersta gaterna på Nils Ericsonterminalen.

”Ha gott om tid”

Avstängningen av körfält kommer leda till att bilar och bussar måste samsas om en fil, något som oundvikligen kommer leda till köbildning och längre restider.

– När det nu pågår många infrastrukturprojekt i Göteborg är det särskilt viktigt att man som resenärerna har gott om tid på sig och söker sina resa i vår reseplanerare, skriver Mikael Olsson.

Linjer som påverkas:

Visa

Från 29 april, Nils Ericsonsgatan mot Åkareplatsen:
Linjer 121, 127, 128, 141, 159, Svart Express, Grön Express och Gul Express får delat körfält med bilar när bussfilen försvinner. Resenärer får räkna med köbildning och längre restider.

Från 2 maj, Nils Ericsonsgatan mot Hisingen: 
Linje 16X, 17, 58, 121, 141 och 159 flyttas från hållplatsläge B till hållplatsläge D.

Linje 127, 128, Svart Express, Grön Express och Gul Express flyttas från hållplatsläge D till det nya hållplatsläget E.

Övriga linjer som trafikerar hållplats Nordstan, både bussar och spårvagnar i båda riktningarna, kan indirekt komma att påverkas av trafikförändringarna med köbildning och längre restider som följd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Västlänken

Mer i ämnet