Köbildning under natten på E6 i höjd med Stenungsund, mot Uddevalla. Foto: Mikael Berglund

Snöoväder stängde Landvetter flygplats – stopp i timmar på E6

Uppdaterad
Publicerad

Snön stoppade all flygtrafik vid Landvetter och Trafikverket varnar för stora trafiksvårigheter. Under natten har det varit rejäl köbildning på E6, och vägen var avstängd ända till tidig måndagsmorgon.

Det snöade kraftigt i Västsverige på söndagskvällen. Under kvällen kunde inga plan varken lyfta eller landa på Landvetter flygplats.

– Vädret ställer till det på många håll nere i Europa också, flera flyg var därför redan inställda, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia.

Även under måndagsmorgonen har flera avgångar ställts in eller drabbats av förseningar.

Halt på vägarna

Trafikverket larmar också om stora svårigheter bland annat på E20, E6 och väg 40 samt det mindre vägnätet i områdena. Flera trafikolyckor skedde under kvällen.

Polisen uppmanar trafikanter att ta det lugnt på vägarna.

Snö och till och med blixtar över Göteborg på söndagen. Foto: SVT

Enorma köer på E6

På just E6 har det varit ordentligt besvärligt under kvällen och natten, när kilometerlånga köer bildades i båda riktningar förbi Stenungsund.

– Vägen är avstängd ovanför Ödsmålsbron på grund av en olycka, säger Yasmine Boulechfar, pressinformatör vid Trafikverket, vid 03-tiden på natten mot måndag.

Hundratals lastbilar blev stående efter att de fastnat i det hala väglaget. Många bilister satt still i över fem timmar.

Öppnade först kl 05

– Det var cirka 200 långtradare i vardera riktning som stod stilla, tradare som stod kors och tvärs, säger Yasmine Boulechfar.

– De är borta nu och vägen är öppen.

Först efter klockan 05 på måndagen hade alla nödvändiga åtgärder vidtagits och vägen kunder åter öppnas för normal trafik.

– De har röjt snön och saltat ordentligt så vi får hoppas att det håller sig bra nu då när morgontrafiken kommit igång.

Indragna busslinjer

Även Västtrafik har problem. Framför allt är det störningar i busstrafiken i Göteborg, Mölndal och Härryda.

Flera busslinjer har indragna delsträckor och indragna hållplatser, se vastrafik.se för detaljerad information.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.