Det stora sökpådrag efter flickan fortsätter under torsdagen. Foto: SVT

Sökandet efter försvunna flickan fortsätter: ”Hoppet finns ju”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen fortsätter sökandet efter den 17-åriga flicka som försvann från Uddevalla för knappt en vecka sedan.

– Hoppet finns ju, men det blir mindre och mindre för varje timme som går, säger Peter Adlersson som är presstalesperson på polisen.

Under torsdagen återupptas sökandet efter den försvunna 17-åriga flickan. Polisen kommer att fortsätta söka med hundar och drönare för att ha möjlighet att hitta flickan.

– Det har stor betydelse för anhöriga och utredningen att hitta henne. Men hoppet har ju minskat betydligt, säger Peter Adlersson.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Flera hundra har deltagit i sökandet

Enligt polisen så är det svårt att säga hur stor sökinsatsen är. Flera frivilliga organisationer kommer att delta i sökandet. Hittills har flera hundra sökt efter flickan.

– Hoppet finns ju, men det blir mindre och mindre för varje timme som går, säger Peter Adlersson.

Ingenting nytt har framkommit under natten mellan onsdag och torsdag som gör att utredningen tar en annan riktning under dagen.

Vill ha tips

Polisen vädjar efter tips från allmänheten för att kunna hitta flickan. De har fått många tips men vill ha fler.

– Vi vill att folk hör av sig för de minsta lilla som man sett, det kan vara det som gör skillnad, säger Peter Adlersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet