Polisens sökinsats fortsätter. Foto: Robert Betzehag/Rescue Photo

Sökandet fortsätter efter 17-åriga flickan

Uppdaterad
Publicerad

Den försvunna 17-åriga flickan i Uddevalla har fortfarande inte hittats. Sökandet fortsätter under lördagen med oförminskad styrka.

Sökområdet påbörjades när det ljusnade på lördagsmorgonen och sökområdet har utvidgats.

– Det handlar om att vi söker metodiskt, sektor för sektor. Igår sökte vi centrala delarna av Uddevalla, nu rör vi oss utåt. Men det är fortfarande Uddevalla tätort med omnejd, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i region väst.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Dykare är med

Sjöpolisen gör undersökningar utefter kusten och dykare från försvaret söker i vattendrag i området och flera hundpatruller letar i terrängen.

– Hundenheten har förstärkts med specialsökhundar från andra regioner, och vi har många drönare, polispatruller och frivilliga. Vi söker med hög intensitet, säger Anna Göransson.

Och sökandet kommer att pågå hela dagen. Polisen vill fortsatt ha in tips från allmänheten.

– Om man har sett något som man reagerar på kan man höra av sig, säger Göransson.

Många frivilliga

Efter lunchtid hade Missing people runt 300 personer ute som finkammade terrängen, medan organisationen FIKK, Frivilliga Insatser vid Kris och Katastrof, hade samlat omkring 400 frivilliga.

– Det strömmar in folk hela tiden. Jag tror att Missing people avslutar sin insats när det blir mörkt och att flera då ansluter sig till oss, säger Peder Schillerström Bruun, insatsledare för FIKK.

De letar just nu på områden öster och sydväst om Uddevalla, men bistår även polisen med eftersök i deras sektorer.

– Terrängen är väldigt varierad. Vissa säger att den är kuperad och att det är hög vegetation. Det är blött i marken och besvärligt för de frivilliga. Jag uppskattar verkligen deras insats, de kämpar på otroligt bra, säger Schillerström Bruun.

Har ni hittat några spår efter 17-åringen?

– Nej, vi har inte gjort några relevanta fynd. Och de fynd som görs lämnar vi till polisen löpande och de gör bedömningen om det är intressant för ärendet.

Hur länge ska ni söka?

– Idag håller vi på till klockan 22. Vi har resurser att söka i fyra-fem dagar till, och fortsätter att leta så länge det kommer frivilliga, säger Peder Schillerström Bruun. 

Arbetet fortsätter

När SVT Nyheter Väst talar med vice chefsåklagare Caroline Fransson kan hon på lördagen inte lämna några nya uppgifter i ärendet.

– Utredningen och sökandet fortsätter, säger hon.

Den misstänkte mannens försvarsadvokat, Beatrice Rämsell, säger att det under dagen har hållits vidare förhör med hennes klient.

– Vad polisen gjort i övrigt vet jag inte, säger Rämsell. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet