• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Borås kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en fastighet i centrala Borås med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En stor ukrainsk flagga hölls upp av människor som deltog i manifestationen vid Stora teatern i Göteborg. Följ med till Kungsparken och manifestationen i klippet. Foto: SVT

Svensk-iranier visade solidaritet vid manifestation mot kriget i Ukraina i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En manifestation vid Stora teatern i Göteborg, med anledning av årsdagen av den fullskaliga invasionen i Ukraina, fick oväntat stöd.

 – Iranierna kontaktade oss och frågade om de fick joina oss i manifestationen. Det var jätteroligt att dom ville göra det, säger Oksana Henriksson, vid Ukrainska sällskapet.

Iranierna i detta fallet var medlemmar i OSI, oberoende Svensk-iranier och IDR, Iranska Demonstranters röst. De höll en manifestation parallellt några hundra meter bort vid Götaplatsen.

 – Vi vill visa vårt stöd till det ukrainska folket och vi har en gemensam fiende, säger Pone Shams från OSI, Oberoende Svensk-iranier.

”Stödet går för långsamt”

Manifestationen är enligt Oksana Henriksson ytterligare ett försök att försöka få utomstående att förstå hur svårt det är i Ukraina i dag. Hon välkommnar västs militära stöd men tycker att det går för långsamt.

 – Idag ringde min mamma mig och sa att min granne hade blivit skjuten. Ju snabbare det går med stöd, med vapen desto färre ukrainska män förlorar vi, säger hon.

 – Det är viktigt att visa solidaritet, vi är inget utan varandra, säger Pone Shams.

Följ med till Kungsparken och manifestationen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Västsverige och kriget i Ukraina

Mer i ämnet