Avhoppade riksdagsledamoten Hanna Wigh (SD). Foto: SVT

Sönderslagen bil hos avhoppad SD-ledamot

Uppdaterad
Publicerad

Den avhoppade SD-riksdagsledamoten Hanna Wigh ska ha utsatts för skadegörelse i sitt hem i Falköping. Händelsen utreds nu av Säpo.

Det är P4 Skaraborg som rapporterar om händelsen. I en intervju med radiokanalen uppger Hanna Wigh att en bil har slagits sönder och att en brandsläckare har kastats in genom hennes fönster. Wigh ska även har även tagit emot hotbrev.

Skadegörelsen och hotbreven ska ha skett efter TV4:s Kalla Faktas avslöjande om att Wigh hoppar av Sverigedemokraterna för att bli politisk vilde.

Utreds av Säpo

Hon uppgav i programmet att hon utsatts för ett sexuellt övergrepp i riksdagens lokaler av en partikamrat och att detta är anledningen till avhoppet.

Åklagare har inlett en förundersökning efter en polisanmälan om sexuellt ofredande.

Skadegörelsen och hotbreven utreds nu av Säpo.

– Vi har tagit över utredningen eftersom det ingår i vårt uppdrag att sköta bevakningen av statsledningen, hon är ju en riksdagsledamot, säger Karl Melin, tf presschef på Säpo.

Enligt Karl Melin är brottsrubriceringen i nuläget skadegörelse. Den kan komma att förändras till att även innefatta olaga hot.

Han vill inte kommentera utredningen närmare och vill inte säga om det finns någon misstänkt för brotten.

SVT Nyheter Väst har sökt Hanna Wigh för en kommentar.

LÄS MER: Lämnar SD – uppges ha utsatts för sexuella övergrepp

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SD-ledamot anklagas för sexbrott

Mer i ämnet