”Det är det värsta som kan hända en förälder”. Hör pappan berätta om sorgen efter sonen Ziad, som sköts med flera skott mitt i studentområdet. Foto: SVT

Ziad, 25, sköts till döds i Borås – pappan: ”En mördare går lös”

Uppdaterad
Publicerad

25-årige Ziad sköts till döds på en trottoar i studentområdet i centrala Borås. Ett år senare är fallet fortfarande olöst.

– Det är svårt att leva med att en mördare gå lös. Jag vet inte vem han tänker mörda härnäst, hur ska man ha någon ro, undrar pappan.

I klippet ovan från 2021 berättar Tarek om sorgen och saknaden efter sonen.

Det var den tredje november 2020 som Ziad sköts till döds med flera skott vid Högskolan i Borås. Än idag kan pappa Tarek inte ta in att hans son är död.

– Vi har ännu inte fått sörja. Han kommer alltid att vara saknad, det enda vi tröstar oss med är att gå till kyrkogården för att prata med honom och tända ljus.

Efter mordet ska en bil ha lämnat brottsplatsen. Flera personer har varit misstänkta i ärendet men ingen har dömts för händelsen. 25-årige Ziad har tidigare dömts för bland annat narkotikabrott och misshandel. Enligt familjen var sonen inte gängkriminell men han ska ha rört sig med personer som tillhörde den kriminella miljön.

Missnöjd med polisutredningen

Familjen har sedan mordet försökt få svar på varför deras son sköts till döds. För ett par år sedan utsattes Ziad för ett mordförsök. I polisförhör pekade han ut en misstänkt skytt.

– Vi har inget förtroende för polisen och den här mordutredningen. Det har gått ett år och en mördare går fortfarande lös, säger Ziads pappa Tarek.

Mordförsök vid kyrkogård

Ett halvår efter sonens död utsattes han själv för ett mordförsök vid kyrkogården på Göta i Borås. Efter att ha besökt sonens grav blev han beskjuten. Händelsen utreds som försök till mord. Ingen har gripits för skottdådet.

Ziad sysslade med musik och spelade in flera rap-låtar som lades upp i sociala medier.

– Han var så glad och han ville jobba med sin musik. Det gör ont som förälder, att sitta här och prata om hans död, jag ska inte behöva sitta här ens.

Fotnot: Artikeln publicerades i november 2021

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.