Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
-Vi har personal som vill bidra och hjälpa till med det här, säger Axel Josefsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, om inrättandet av speciella coronateam inom hemtjänsten. Foto: SVT

Speciella coronateam inrättas inom hemtjänsten

Uppdaterad
Publicerad

Särskilda team, som skall hantera äldre smittade med corona, skall inrättas inom hemtjänsten i Göteborg. Det beslutade kommunstyrelsen under tisdagen.

Göteborgs äldreomsorg sätts på prov under coronapandemin. För att skydda både de äldre och medarbetare beslutade kommunstyrelsen idag att inrätta speciella coronateam inom hemtjänsten.

– Dels för att säkerställa att vi har den personal som kan hantera det här på ett bra sätt, men också för att vi skall kunna ge den vård till brukarna som finns, säger Axel Josefsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.

På det här sättet skall antalet medarbetare som går hem till smittade begränsas.

Egna bilar med skyddsutrustning

Främst är det personal inom hemtjänsten, men även personal på äldreboende som skall kunna ingå i teamen. De skall få särskild utbildning i smittskydd och ha egna bilar med skyddsutrustning.

Finns det frivilliga som vill göra det här jobbet. De skall ju ändå gå in till smittade?

– Redan idag arbetar vi med detta och det finns många i vår verksamhet som vill bidra och hjälpa till i det här, säger Axel Josefsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet