Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Finns det en framtid utan skräp? Jienny Gillerstedt vill utmana besökarna med Bohusläns museums nya utställning. Foto: SVT

Spökgarn blir 3D-printad konst

Publicerad

Kan det finnas en framtid helt utan skräp, där allt istället är resurser? Den frågan ställer Bohusläns museum i sin nya utställning RE:USE, där flera av föremålen är 3D-printade av återvunnet material.

Lysande grönt sjögräs printat i 3D-printer laddad med material från gamla fiskenät som bärgats på havets botten. En kanot printad av sågspån som blivit över i ett sågverk i Värmland. I utställningen RE:USE vill Bohusläns museum glänta på dörren till en framtid där allt går att återvinna.

– Vad är egentligen skräp, säger Jienny Gillerstedt som har producerat utställningen. Det kan finnas en framtid där allt går att återanvända.

– Jag vill väldigt gärna att besökarna ska börja reflektera över sitt eget liv och sina vanor, säger Jienny Gillerstedt.

Utställningen öppnar lördag 25 maj och pågår fram till slutet av mars.

Se några av föremålen i klippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer