Isam Abedel-Rahman dog efter en olycka med löpband nära en vägg på gymmet Foto: Privat

Isam svimmade på löpband på gymmet – föll bakåt och dog

Uppdaterad
Publicerad

Isam Abedel-Rahman tappade medvetandet på ett löpband på gymmet, han föll då bakåt och slog huvudet i en närliggande vägg. Han avled senare på sjukhus. Nu vill hans familj varna andra.

Niklas Älvenholm satt på jobbet när samtalet kom vid lunch. Hans farbror hade skadat sig på gymmet och när han hörde helikoptrar blev han iskall.

– Jag fattade direkt att det var allvarligt, säger Niklas Älvenholm.

Träningen slutade i tragedi

Isam Abedel-Rahman hade gymmat som han alltid brukade. Han bor i Lilla Edet men tränade på ett gym i Älvängen. Läkarna har senare berättat för familjen att ett blodkärl spruckit i hans bröst, att han då svimmade och att han med full kraft slagit i huvudet i balken bakom honom.

– Enligt läkaren så sade dödsrapporten att det inte gick att operera bröstet på honom eftersom han hade en sådan kraftig huvudskada, säger Niklas Älvenholm.

Niklas Älvenholm, hans bror och Isam Abedel-Rahmans familj går nu ut och berättar om händelsen eftersom de vill att folk skall varnas.

– Det är en tragisk olycka men jag hoppas att folk tänker till, att det når ut till gymmen också. Att de gör riskanalyser och testar sina maskiner, säger Niklas Älvenholm.

”Måste säga till om det inte känns bra”

– Vi måste säga ifrån, om löparband står för nära väggen till exempel, gå till receptionerna på gymmen och säg till om något inte känns bra, säger Niklas Älvenholm.

Han har själv sprungit på banden bredvid en höggravid kvinna, och sett barn som tränar på gymmen. Nu funderar han mycket på vad som skulle kunna hända om någon av dem skulle ramla illa på löpbanden.

– Vi hoppas att min farbrors död var till någon som helst nytta, att vi genom att berätta kan rädda någon, säger Niklas Älvenholm.

SVT Nyheter Väst söker gymmet för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer