Foto: Bildbyrån.

Stor risk för inställda evenemang efter maxförbud

Uppdaterad
Publicerad

Efter regeringens besked om att stoppa allmänna sammankomster med fler än 500 personer riskerar de stora teatrarna i Göteborg att tvingas ställa in eller ändra om i sina program.
– Vi planerar för det, vi har kontakt med de arrangörer som har evenemang hos för att se hur vi ska göra vi ska titta på alla alternativ, säger Martin Hansson, teaterchef på Stora teatern i Göteborg.

– Självklart är det här något vi prioriterar nu, säger Mattias Grahn, presskontakt på Göteborgsvarvet. Vi utreder fortfarande olika alternativ och kommer förmodligen att fatta beslut senast fredag, om vi eventuellt kommer att flytta på varvet till hösten eller senare.

Göteborgsvarvet har aldrig fått ställa in tidigare sedan det startade 1980 och kan beröra 50 000 löpare. Men även ytterligare 30 000 löpare som deltar i övriga lopp.

– Det är ett komplext problem, med många som påverkas efter vilket beslut vi fattar, men vi kommer att återkomma med besked, säger Mattias Grahn.

Även Göteborgsoperan kan ställa in

– Vi kommer att ha möte under eftermiddagen och kvällen här, säger Emil Rindal på Göteborgsoperans pressavdelning. Kvällen konsert kommer inte att ställas in då publiken kommer att vara färre än 500. Som mest kan vi ha 1276 besökare. Hur vi kommer att hantera maxförbudet diskuteras under onsdagskvällen av vår ledning.

Hockeyslutspel väntar Frölunda HC

Frölunda HC som nu är på väg in i ett slutspel med många inkomstbringande matcher sitter just nu och väntar på ett centralt besked från SHL.

– Det är klart att det innebär vissa utmaningar, vi får ta dom när dom kommer, vi vet ju ännu inte vad det blir, säger Frölunda Hockeys presschef Peter Peterson Kymmer.

Underhållsmässa avslutar i förtid

Underhållsmässan 2020 avslutas på Svenska Mässan i Göteborg meddelas även från Svenska Mässan Gothia Towers. Detta arrangemang kommer inte att vara öppet 12-13 mars. Utställare, samarbetspartners och besökare kommer att informeras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet