Foto: SVT

Stenungsund får kritik av IVO

Uppdaterad
Publicerad

Stenungsunds kommun får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) efter händelsen där en 84-årig kvinna hoppade från en balkong och dog.

Som SVT Västnytt berättat tidigare vittnade hennes barnbarn om att kvinnan ville få plats på ett äldreboende men nekades detta.

– Det slutade med att hon, från den balkongen hon bodde, gick ut och hoppade ner. De försökte återuppliva henne men hon dog tydligen omedelbart, sa Kajsa Ljung, kvinnans barnbarn, till Västnytt den 26 september.

Ville ha boende

SVT Västnytts granskning visade även att kommunen inte dokumenterat att kvinnan och hennes man tidigare hade ansökt om äldreboende tre år innan händelsen.

Något som nu får kritik från IVO, som menar att kommunen brustit i sin handläggning och dokumentation. Man får även kritik för att inte ha en ordentlig plan för sitt värdegrundsarbete. Något som ska finnas i dag, enligt Stenungsunds kommun.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ville ha boende

Mer i ämnet