Stolar till salu upprör

Uppdaterad
Publicerad

Den som är på jakt efter 54 karmstolar och 48 bord från 50-talet kan just nu göra ett klipp på nätsajten Blocket. Det är Ulricehamns kommun som vill byta ut stolarna i fullmäktigesalen. Men försäljningen sticker i ögonen på Ulricehamns kulturvänner.

Som om det inte vore illa nog att det sitter sönderklippta tennisbollar som möbeltassar på stolarna i Ulricehamns plenisal. Nu vill politikerna helt göra sig av med stolarna. Och det har fått kulturvänner i Ulricehamn att gå i taket.

– Jag förstår och har respekt för de här åsikterna. Men vi behöver använda lokalen på ett mer effektivt sätt. Det gör också att vi behöver byta möbler, säger Lars Holmin (M), kommunalråd i Ulricehamn.

– Jag är arga tanten i kommunen, säger Meje Josefsson. Man måste läsa sig till sakerna. Och man måste ha en viss bildning för att förstå det här med konst.

Upprörda insändare

Politikerna vill ha en modernare mötesplats heter det Men plenisalen är det enda rummet i stadshuset som är bevarat sen huset byggdes och ända sen kommunens planer på att sälja stolarna blev kända har lokalpressen översvämmats av upprörda insändare.

Den lokala hembygdsföreningen säger nu att de vill köpa stolarna och magasinera dem om inte kommunen tar sitt förnuft till fånga.

Kristina Petersen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.