Arkivbild. Det var stopp i tågtrafiken mellan Göteborg och Karlstad. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Försenad tågtrafik mellan Göteborg och Karlstad

Publicerad

Ett brofel orsakade först stopp i tågtrafiken på sträckan Mellerud-Åmål. Sedan kom ett elfel som på nytt satte stopp för tågtrafiken mellan Göteborg och Karlstad.

Det var tidigare stopp i tågtrafiken förbi Köpmannebro i Melleruds kommun. Det påverkade alla tåg på sträckan Göteborg-Åmål-Karlstad. Problemet uppstod vid 08.40.

– Det är ett tågstopp efter ett brofel. Vi hade reparatörer på plats efter 40 minuter, sade Joanna Ljunggren, presskommunikatör på Trafikverket, vid 09.30-tiden.

Tågen vände då tillbaka till avreseort.

– Det är fem tåg som påverkas vad vi kan se hittills. Vi kör tillbaka tågen till Karlstad respektive Göteborg, sade Christer Lundin, presskommunikatör på SJ, vid 10.15.

Många inställda tåg

Vid lunchtid var brofelet löst, men då kom nya problem. Ett elfel i Alvhem satte på nytt stopp på trafiken.

– Det är alltså fortfarande stopp i trafiken. Tågen mellan Göteborg och Karlstad kan inte komma fram, sade Christer Lundin, vid 12.30.

– Avgångarna är inställda.

Ingen ersättningstrafik för resenärer

Totalt sett handlar det i nuläget om ett tiotal avgångar som kommer att bli inställda under dagen, enligt SJ. Ingen ersättningstrafik har satts in.

Varför har ni efter så många timmar inte lyckats få fram ersättningstrafik?

– Det krångliga är att hitta busschaufförer. Bussbolagen som vi har kontaktat har inte chaufförer standby.

Vid 15-tiden var trafiken igång igen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer