Gothia cup är viktig för de indiska fotbollslagen. Foto: SVT

Indiske Gothia Cup-agenten: ”Barnen missar en fantastisk möjlighet att utvecklas”

Publicerad

Så här års brukar arbetet med biljettbokning och visum för de utländska lagen i Partille Cup och Gothia Cup vara i full gång, men inte i år.

– Vi förväntade oss ett sådant besked, säger Saikrishna Hatangadi, indisk idrottsagent.

Sedan 2002 har Saikrishna Hatangadi lockat 100-tals spelare och ledare till Göteborg. Han har varit i staden så många gånger att han kan spårvagnslinjerna i huvudet och hjälper andra turister att hitta i stan. Men i år sitter han i karantän i sitt hem i Mumbai och saknar det tempo som brukar råda när resorna till Sverige ska förberedas.

Corona satte stopp

Nyheten om att Partille Cup och Gothia Cup ställs in kom inte som en överraskning eftersom Saikrishna från Indien kunde följa virusets framfart i Norden, men besvikelsen är stor hos alla de barn som missar sitt livs äventyr.

Coronaviruset i Västsverige

I klippet ovan hör du Saikrishna Hatangadi berätta om varför cuperna är så viktiga för den indiska barn- och ungdomsfotbollen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet