Stora nätauktionssajter betalar skulder i efterhand åt kunden

Uppdaterad
Publicerad

Två av Sveriges största näthandlare med begagnade bilar går nu ut och säger att de betalar skulder åt alla som köpt en bil med skuld på av dem.

Nätauktionssajten Kvdbil säljer, enligt de själva, 26.000 bilar om året och de menar att det är krångligt att ta reda på om en bil har fordonsrelaterade skulder på sig eller inte.

– Vi har inte en möjlighet att kolla upp varenda bil som vi säljer. Det skulle ta jättemycket tid, säger pressansvarig på Kvdbil Jessica Jegermalm.

Kollar bara riskbilar

De gör bara en koll på de bilar de ser som riskbilar och tar istället risken att kunder kommer i efterhand och kräver att de betalar en skuld.

– Om en köpare skulle köpa en bil av oss och upptäcka i efterhand att den har en skuld så betalar vi den skulden, säger Jessica Jegermalm.

”Det skall vi upplysa om”

Netbil är en annan stor aktör på markanden med begagnade bilar. Även de vill att kunderna vänder sig till dem om de köpt en bil med skuld på. 

– Våra köpare skall inte bli drabbade av det här. Det ska vi upplysa om annars får man höra av sig, säger Fredrik Schindelar som är fordonsansvarig på Netbil.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bilskuld

Mer i ämnet