Foto: SVT

Stor polisinsats vid Backaplan

Uppdaterad
Publicerad

Minst två personer ska ha blivit beskjutna vid en bostad i närheten av Backaplan på Hisingen i Göteborg. Tre personer har gripits, varav en är den misstänkta skytten.

Larmet om skottlossningen inkom till polisen klockan 12.37. Ett stort område vid Backaplan spärrades av.

– En person ska då ha skjutit mot minst två personer som gick ut från en bostad, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Skottlossningar i Göteborg

Enligt polisen ska gärningsmannen sedan ha kastat vapnet, hoppat in i en bil men efter en bit hoppat ut igen. Därefter ska han ha fortsatt springa till fots. De som blev beskjutna ska då ha tagit upp jakten.

– Målsägande ska då ha kört efter och på gärningsmannen som fick en benfraktur. Det är de initiala uppgifterna som vi har nu, säger Christer Fuxborg.

Ett stort polispådrag vidtog och polisen grep den skadade gärningsmannen. Han är nu misstänkt för mordförsök. Polisen griper även två personer som kört på gärningsmannen. De båda misstänks för dråpförsök och polisen beslagtar också flera bilar för teknisk undersökning.

Vapnet hittat

Polisen uppger att de har hittat vapnet som användes, en pistol, samt flyktbilen.

– Men allt är fortfarande väldigt oklart om vad som har hänt vi försöker få in så mycket uppgifter som möjligt nu, säger Christer Fuxborg.

Ett stort område vid Backaplan är avspärrat och även bostaden där skottlossningen ska har skett.

– Det är mycket folk på platsen och nu ännu mer eftersom alla bussar är stoppade, sa SVT:s reporter på plats vid 13.30-tiden.

Hållplatsen Hjalmar Brantingplatsen var avstängd en tid efter händelsen på grund av polisinsatsen.

Eventuellt fler inblandade

Strax efter klockan 14 försöker polisen fortfarande reda ut vad som har hänt på platsen och har även startat en särskild händelse för att frigöra mer resurser.

Det är i nuläget också oklart hur många personer som varit inblandade i skottlossningen.

Polisen söker efter en person som setts lämna platsen i bil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottlossningar i Göteborg

Mer i ämnet