Stor vattenläcka i Borås – väg avstängd

Uppdaterad
Publicerad

En stor vattenläcka har inträffat under torsdagseftermiddagen vid Trandöbron i Borås. Flera vägar har stängts av och arbetet kommer att pågå under större delen av kvällen och natten.

Under torsdagseftermiddagen inträffade en stor vattenläcka vid Trandöbron i Borås. Enligt räddningstjänsten ska vägen ha gått sönder.

– Vi har stängt av vägen så att ingen åker ner, säger Niklas Igenll, inre befäl på Södra Älvsborgs Räddningstjänst.

Enligt räddningstjänsten har kommunen tagit över hanteringen. Även polis har varit på plats och spärrat av vägen.

– Vi har satt upp avspärrningar för det var mycket folk som rörde sig på platsen, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i Väst.

Många står utan vatten

Flera vägar har stängts av och många står utan vatten. Läckan ska grävas upp och det skulle kunna ta minst fyra timmar, rapporterar Borås Tidning.

– Arbetet pågår nog större delen av kvällen och natten, säger Claes Ranweg vid Borås energi och miljö till Borås Tidning.

Enligt Jonas Holmberg som är kommunikationschef på Borås energi och miljö så var felet åtgärdat vid kl 23 på torsdagskvällen.

– Är vattnet lite brunaktigt hemma så kan man spola ur ledningarna, säger Jonas Holmberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.