Foto: SVT

Storbråk i Göteborg urartade i upplopp

Uppdaterad
Publicerad

32 personer har omhändertagits av polisen efter att ett bråk urartade i upplopp i Göteborgsstadsdelen Hjällbo på fredagskvällen. Polisen har inlett en särskild händelse.

– Initialt fick vi uppgifter om att det var omkring 40 personer inblandade. Men vi konstaterade på plats att det kunde handla om upp till hundra personer, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

De flesta av de omhändertagna är enligt polisen i 20-årsåldern och släpptes efter ett kortare omhändertagande. Händelsen utreds som våldsamt upplopp.

– Det har förekommit uppgifter om att tillhyggen använts, eventuellt kniv, men det är inte något som vi kan bekräfta, säger Svedemyr.

Konflikten i Hjällbo

Redan vid 17-tiden larmades polisen till samma plats med anledning av en misshandel. En person har omhändertagits i det ärendet.

Inleder en särskild händelse

Polisen vet inte om bråket som urartade kan kopplas till misshandeln, men utreder eventuella samband. Det är inte känt om någon har behövt sjukhusvård. Polisen valde sedan att inleda en så kallad särskild händelse på grund av oro för att bråket skulle eskalera och har ökat sin närvaro i stadsdelen.

Efter midnatt uppges läget i Hjällbo vara lugnt, men polisen är kvar där under natten, uppger Svedemyr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konflikten i Hjällbo

Mer i ämnet