Foto: SVT

Fler häktade efter våldsamma upploppet i Hjällbo

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen häktades sex personer misstänkta för våldsamt upplopp i Hjällbo för två veckor sedan. Fyra personer sitter sedan tidigare häktade efter det våldsamma upploppet.

Under onsdagsmorgonen genomförde polisen tillslag mot flera adresser i nordöstra Göteborg. Enligt polisen rör tillslagen konflikten i Hjällbo där en man sköts ihjäl i slutet av maj.

Nu har några av de som anhölls häktats.

Konflikten i Hjällbo

– Det är med hjälp av övervakningsfilm som vi kunnat identifiera dem som aktiva i upploppet, säger åklagaren Fredrik Berglund till GT.

Man sköts ihjäl

Det var i slutet av maj som det uppstod ett upplopp i Hjällbo som SVT berättat om tidigare. På var sin sida stod två släkter där många ur den ena släkten uppges vara kriminella, enligt journalisten och författaren Johanna Bäckström Lerneby,

Totalt var ett hundratal personer inblandade och 32 personer omhändertogs av polisen. Tre personer häktades senare.

Två dagar senare sköts en 44-årig man ihjäl. En man i 20-årsåldern sitter nu häktad misstänkt för mord, något han själv nekar till.

I klippet nedan hör du om konflikten som eskalerade i slutet av maj

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konflikten i Hjällbo

Mer i ämnet