Misstänkte Hjällbomördaren häktas

Uppdaterad
Publicerad

Den man som misstänks för mordet på flerbarnspappan i Hjällbo häktas och är på sannolika skäl misstänkt för mord, försök till mord och vapenbrott.

Det var i söndags som en man i 45-årsåldern sköts till döds i närheten av torget i Hjällbo. Mordet inträffade på dagen, mitt bland människor och poliser i tjänst. Polisen kunde tillsammans med allmänheten snabbt gripa en man i 20-årsåldern när han försökte cykla från brottsplatsen. 

Under torsdagen ägde häktningsförhandlingarna rum vid Göteborgs tingsrätt. Häktningsförhandlingen var bakom stängda dörrar och allmänhet och press fick bara vara med en kort stund före och efter förhandlingen.

Konflikten i Hjällbo

”Såg lugn ut”

Den misstänkte mannen är i 20-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare.

– Han satt under förhandlingen med munskydd och såg lugn ut, säger Magnus Dennert som är SVT Nyheter Västs reporter på plats. Han fortsätter:

– Det är ett ordentligt polispådrag under förhandlingen och utanför tingsrätten.

Åklagaren Sara Toreskog är efter häktningsförhandlingen nöjd.

– Jag anser att bevisläget är gott, mer än så vill jag inte kommentera, säger hon till SVT Nyheter Väst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konflikten i Hjällbo

Mer i ämnet